Lavman, sıvıyı infüze etmek için anüsten rektum yoluyla kolona yerleştirilen bir kateterin kullanılmasıdır. Müshil bir tedavi elde etmek için. Bağırsak peristalsisini etkileyebilir, dışkıyı yumuşatabilir ve ortadan kaldırabilir ve soğutma, emeği indükleme, bağırsak zehirlerini seyreltme, emilimi azaltma ve yüksek ateşli hastaları soğutmak için düşük sıcaklık solüsyonu etkisine sahiptir. Ayrıca, ilaç, beslenme ve su sağlamanın terapötik amacına da ulaşabilir.
lavmanın faydaları
1. Lavman dışkı atılımına elverişlidir. Amacı vücuttaki dışkıyı çıkarmak ve vücutta biriken toksinleri atmaktır.
2. Bağırsak hareketliliğini uyarın ve şişkinliği ortadan kaldırın.
3. Ateşi yüksek olan hastaları soğutmak için düşük sıcaklık solüsyonu kullanın.
4. Genellikle belirli ameliyatlarda, muayenelerde veya doğumlarda kullanılan bağırsakları temizleyin.
5. Zehirlenmeyi azaltmak için bağırsaklardaki zararlı maddeleri seyreltin ve çıkarın.
Lavman dezavantajları
Lavman kısa süreli bir eylemdir. Terapötik etkisi yoktur. Genellikle şiddetli kabızlığı olan kişiler tarafından yapılır. Sık lavman, zayıf bağırsak florasına zarar verir ve düzensiz bir lavman, bağırsaklarda mekanik hasara ve hatta bağırsakların delinmesine neden olabilir. Ayrıca lavaj sıvısının içindeki dışkı dışarı aktığında üretra ve vajinayı kolaylıkla kontamine edebilir.
Bağırsaklarımızı sık sık yıkarsak, anal sfinkterimizi daha rahat hale getirir, böylece bağırsak hareketlerine daha az duyarlı oluruz. Sık bağırsak yıkama, bağırsak florasında kolayca karışıklığa neden olabilir, bağırsak işlev bozukluğuna yol açabilir ve karın şişkinliği, ishal ve diğer semptomlara neden olabilir.